Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  به‌راستی که همسایگی، ولی خدا، سعادتی است که شکرش را نمی‌توان به‌جا آورد؛ این‌که هر زمان که بخواهی، روز باشد یا شب، بدون معطلی و مشکلی خاص به بارگاه ملکوتی ثامن‌الحجج (ع) مشرف شوی، دق‌الباب کنی و اذن ورود بخوانی؛ آن‌وقت با امام (ع) راز دل بگویی و قلب زنگارگرفته را، با «الماس آب‌دیده» صیقل دهی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از ما، عادت کرده‌ایم به این توفیق و نعمتی دائمی و شاید، چنان‌که باید، قدرش را ندانیم. بسیارند دلدادگان حرم ملائک پاسبان رضوی که در شوق یک لحظه زیارت و سلام به امام (ع) از نزدیک، می‌سوزند و آرزویی جز این وصل ملکوتی ندارند. امروز، روز مخصوص زیارتی امام رضا (ع) است؛ روزی که ارادتمندان آن حضرت، از راه‌های دور و نزدیک، خود را به حرم می‌رسانند تا از فیض این حضور بهره‌مند شوند و به درگاه الهی، بابت توفیقی که به‌دست آورده‌اند، سجده شکر به‌جاآورند.

این روزها، در ایامی که شیوع بیماری کرونا، عرصه را بر همه تنگ کرده و مشکلات فراوانی به وجود آورده‌است، بیش از هر زمان دیگری، به آرامش پس از زیارت نیاز داریم؛ به برآورده‌شدن حاجاتی که در حریم ملکوتی ثامن‌الحجج (ع)، به پیشگاه حق‌تعالی عرضه می‌کنیم که «إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ» (بقره - ۱۸۱). آنان که چنین فرصت غنیمتی را به دست می‌آورند، باید به یاد کسانی باشند که به هر دلیل، توفیق زیارت حضوری را نیافته‌اند و ناچار، به زیارت از بعید اکتفا می‌کنند. نایب‌الزیاره بودن، لطف و منقبتی است که خداوند به زائران حرم رضوی عنایت فرموده تا توشه پاداش اخروی خود را با مهربانی و به یاد دیگران بودن، سنگین کنند.

بیشتر بخوانید: 

شرط بهره‌مندی از ثواب زیارت امام رضا (ع)

به مناسبت فرا رسیدن روز مخصوص زیارتی حضرت ثامن‌الحجج (ع)، با آیت‌ا... سیداحمد حسینی‌خراسانی، نماینده مجلس خبرگان و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، هم‌صحبت می‌شویم تا اولاً برایمان از دلیل این‌که چرا چنین روزی را، روز مخصوص زیارتی امام رضا (ع) نامیده‌اند، بگوید و ثانیاً، از مفهوم زیارت و فضایل نهفته در آن، مطالبی را به شما خوانندگان ارجمند، عرضه کند.

امروز، روز مخصوص زیارتی امام رضا (ع) است؛ دلیل اختصاص این روز به چنین امر مهمی چیست؟
قول مشهور درباره سالروز شهادت امام رضا (ع)، در میان بیشتر علما و محدثان شیعه، همان روز آخر صفر سال ۲۰۳ قمری است. با این حال، اقوال دیگری هم در این زمینه وجود دارد؛ جناب شیخ‌مفید در آثار خود، روز شهادت امام هشتم (ع) را ۲۳ ذی القعده ثبت کرده‌است؛ البته روایت‌های دیگری هم در برخی از متون تاریخی قابل احصاست؛ مثلاً قولی داریم که سالروز شهادت را در ماه رمضان آورده؛ با این حال، قول مشهور و مورد اتفاق، همان آخر صفر سال ۲۰۳ قمری است. اما از آن‌جا که جایگاه شیخ مفید در میان شیعیان و وثوقی که نسبت به وی وجود دارد، بسیار بالاست و شیخ را از بهترین و برجسته‌ترین علمای شیعه و محدثان باتقوا می‌دانیم، به‌تدریج در میان شیعیان، با در نظر گرفتن این احتمال که روز ۲۳ ذی‌القعده، می‌تواند روز شهادت امام رضا (ع) باشد،

این روز به عنوان روز مخصوص زیارتی آن حضرت شناخته شد. البته نباید از یاد ببریم که برای زیارت امام رضا (ع) و همه معصومین (ع) وقت و زمان خاصی وجود ندارد و انسان می‌تواند هر زمانی که اراده کند و وجودش طالب این فیض باشد، از آن بهره ببرد. اما از بابت مسئله احتمال شهادت امام رضا (ع) در چنین روزی، شایسته است که امروز، به زیارت امام رضا (ع) مشرف شویم و این تشرف هماهنگ، درواقع هم برای زائران بهره معنوی فراوان دارد و هم عرض ارادتی همگانی به ساحت قدسی امام (ع) است. کسانی که امروز توفیق این زیارت حضوری را ندارند، می‌توانند از دور یا به قول مشهور در ادعیه ما، از «بعید»، امام (ع) را زیارت کنند.

در متون دینی ما، درباره فضیلت زیارت ائمه معصومین (ع) و به‌ویژه امام رضا (ع) روایات فراوانی وارد شده‌است. عمل زیارت، صرف‌نظر از بحث ثواب اعمال، در راستای چه هدف و منظوری انجام می‌گیرد؟
حضرت امام رضا (ع) می‌فرماید: «إنّ لِکُلِّ إمامٍ، عَهدا فی عُنُقِ أولیائهِ و شِیعَتِهِ، و إنّ مِن تَمامِ الوَفاءِ بالعَهد و حُسنِ الأداءِ زیارَةَ قُبُورِهِم، فَمَن زارَهُم رَغبَةً فی زیارَتِهِم و تَصدیقا بما رَغِبُوا فیهِ، کانَ أئمَّتُهُم شُفَعاءَهُم یَومَ القِیامَةِ»؛ برعهده دوستداران و پیروان هر امام عهدی است و بهترین شیوه ادای این عهد، این است که مرقد مطهر او را زیارت کنند؛ پس هرکس از روی رغبت و با تصدیق مقامی که امامان (ع) دارند به زیارت آن‌ها برود، روز قیامت، امام (ع) شفیع او خواهد بود. این روایتی است که جناب کلینی در «کافی» جلد ۴، صفحه ۵۶۷، جناب صدوق در «عیون اخبارالرضا (ع)»، جلد ۲، صفحه ۲۶۰ و جناب ابن‌قولویه در «کامل الزیارات»، صفحه ۱۲۱، مفصل با سند نقل کرده‌اند و جناب علامه مجلسی هم، در بحارالانوار، جلد ۱۰۰، صفحه ۱۱۶، آن را آورده‌است؛ بنابراین باید زیارت را نوعی پایبندی به عهد و پیمانی بدانیم که با امام خود بسته‌ایم؛ پیمانی از سر ارادت و ایمان، پیمانی از سر آگاهی و بینایی. بنابراین، شایسته است که مؤمنان، در این روز و با نیت تقرب، غسل کنند و به زیارت حرم امام رضا (ع) مشرف شوند و از این توفیق، رحمت واسعه خداوند و برآورده شدن حاجات مشروع خود و همه خلق را طلب کنند. در این روز‌های سخت، به‌راستی دعا برای گشایش امور، از اهم اعمال است. من در سفر‌هایی که به استان‌های مختلف کشور می‌روم، گاهی با عزیزانی مواجه می‌شوم که اظهار می‌کنند ما چندسال است که علی‌رغم آرزو و تلاشی که داریم، نمی‌توانیم برای زیارت به حرم مطهر امام رضا (ع) مشرف شویم و عموماً هم، از مشکلات مالی سخن می‌گویند؛ ان‌شاءا... خداوند متعال فرجی برساند و گشایشی در کار مردم نجیب ما حاصل کند و زیارت حرم حضرت امام رضا (ع)، روزی و نصیب همه بشود.

منبع: روزنامه خراسان 

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زیارت امام رضا روز مخصوص زیارت روز مخصوص زیارتی امام رضا شهادت امام روز شهادت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۴۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله

از خواص گیاه کنگر با ارزش غذایی مناسب در کنار طعم ترش و اشتها آور غوره و عطر زعفران در خورش کنگر لذت ببرید.

طرز تهیه خورشت کنگر

به گزارش نمناک، خورش کنگر از آن دست خورشت‌های قدیمی و خوشمزه می‌باشد که میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد، این خورشت به دلیل وجود کنگر خورشت فصلی می‌باشد، زیرا کنگر از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است می‌شود. این خورشت خوشمزه به دو صورت تهیه می‌شود که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد، برخی از افراد آن را با سبزی و تهیه می‌کنند که در آن صورت شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد برخی دیگر از افراد آن را با رب و لپه تهیه می‌کنند که شباهت بسیاری به قیمه پیدا می‌کند.

خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود، ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

مواد لازم خورش کنگر

نکات طبخ خورشت کنگر خوشمزه:

برای تهیه کنگر به جای استفاده از سبزی می‌توانید از رب گوجه فرنگی همچنین زعفران استفاده کنید. در این صورت نوع قرمزی از خورشت کنگر را خواهید داشت.

برخی از افراد در نوع قرمز این خورش لپه نیز می‌ریزند که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد.

اگر دوست دارید که نوع ترشی از این خورشت کنگر داشته باشید می‌توانید آب غوره به آن اضافه کنید.

برای تهیه سبزی خورشت کنگر شما حتما باید اندازه یک سوم جعفری نعنا داشته باشید.

می‌توانید میزان سبزی خورشت کنگر را نصف کنید و برای نصف دیگر از سبزی، قورمه سبزی استفاده کنید که این نیز سلیقه‌ای می‌باشد.

بسیاری از افراد به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده می‌کنند.

میزان آب حدودی میباشد اگر دیدید که گوشت شما کاملا طبخ نشده و نیاز به آب بیشتری دارد می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.

برای گرفتن تلخی لیمو عمانی‌ها می‌توانید حدود یک ساعت آن‌ها را در آب بگذارید سپس با کمک چنگال یا چاقو آن را سوراخ کنید و در خورشت بریزید.

کنگر گیاهی خاردار با ساقه‌های ضخیم می‌باشد که از آن در تهیه خورشت‌ها و سوپ نیز استفاده می‌شود که بر اساس برخی از طبع‌ها گیاهی خوشمزه به شمار می‌آید که ارزش غذایی نیز دارد.

تاریخچه گیاه کنگر:این گیاه نخستین بار در کشور اتیوپی کشف شد که بعد‌ها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.

کنگر اصلی‌ترین ماده غذایی خورشت کنگر چه خواصی دارد؟

استفاده و مصرف مکرر کنگر باعث افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش می‌شود.

تقویت قلب نیز از جمله دیگر خواص کنگر می‌باشد.

گیاه کنگر خاصیت دیگری نیز که دارد ادرار آور بودن آن می‌باشد.

چه کسانی کنگر نخورند؟

کسانی از ناراحتی‌های کلیوی و مشکلات کبد رنج می‌برند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.

فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه‌های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.

عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند.

نکات تکمیلی در مورد خورشت کنگر

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.

خورشت کنگر را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.

دیگر خبرها

  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله
  • مقام اول استان سمنان در اخذ ویزای تمتع/ اجرای طرح «خشت بهشت»
  • همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان برگزار می‌شود
  • چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟
  • برگزاری همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان
  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر
  • حجاج حال معنوی سفر زیارتی را از دست ندهند
  • مشهد الرضا سوگوار و عزادار سالروز شهادت صادق آل عبا (ع)