Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@13:28:27 GMT

روز مخصوص

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۰۹۴۶

روز مخصوص

ذی‌القعده، ماه منسوب به امام رضا(ع) است. دهه کرامت و سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س)؛ خواهر بزرگوار امام هشتم(ع)، روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی الکاظم(ع) (شاهچراغ)؛ برادر گرانقدر حضرت ثامن‌الحجج(ع) و روز ولادت باسعادت حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، قله سرور و شادی در دهه کرامت را پشت سر گذاشتیم و اکنون به بیست و سوم ماه ذی‌القعده روز زیارتی خاص حضرت ثامن‌الائمه(ع) رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق آنچه در برخی از منابع و از جمله کتاب شریف مفاتیح‌الجنان ذکر شده است، این روز به این دلیل که برخی معتقدند روز شهادت امام رضا(ع) است، روز زیارتی مخصوص امام هشتم(ع) نامیده شده است و بنا بر نقل مرحوم حاج شیخ عباس قمی(ره) در مفاتیح‌الجنان، کتاب کامل‌الزیارات و... بهترین اعمال مستحبی در این روز، زیارت حضرت امام رضا(ع) از دور یا نزدیک است.

به همین مناسبت در این گزارش به بیان واگویه‌های برخی از زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی درباره این روز و بیان احساسشان از زیارت امام هشتم(ع) پرداختیم. برش‌هایی از این گپ و گفت را دنبال کنید.

 این روز همیشه برایم مهم بوده است

۷۰ ساله و اهل یزد است و به قول خودش همیشه سعی کرده است که در روز ۲۳ ماه ذی‌القعده، امام رضا(ع) را از راه دور یا نزدیک زیارت کند.

حاج‌مصطفی از خاطرات دوران جوانی‌اش می‌گوید و ادامه می‌دهد: من و دوستانم در ایام جوانی با همدیگر برنامه‌ریزی می‌کردیم که روز ۲۳ ماه ذی‌القعده در مشهد باشیم. آخر این روز متعلق به زیارت مخصوص امام رضا(ع) است. راستش را بخواهید به جز چند مورد خاص که در زندگی‌ام اتفاق افتاد، بقیه سال‌ها همیشه در این روز در مشهد بودم و به زیارت امام هشتم(ع) رفته‌ام. آخرین مرتبه هم فقط پارسال به خاطر شیوع بیماری کرونا نتوانستم به مشهد مقدس بیایم. خدا را شکر که امسال توفیق این حضور و زیارت را دارم.

یک اتفاق مرا با این روز آشنا کرد

برای تکمیل گزارش به صحن‌های دیگر حرم می‌روم. خانواده‌ای در گوشه صحن آزادی توجهم را جلب می‌کند. به سراغ پدر خانواده می‌روم.

آقایوسف پس از خوش و بش و احوالپرسی می‌گوید: راستش را بخواهید من با موضوع روز ۲۳ ماه ذی‌القعده که روز زیارتی خاص امام رضا(ع) است در پی یک اتفاق آشنا شدم؛ چندین سال پیش در ماه ذی‌القعده به اتفاق خانواده‌ام از کرمان با کاروان‌های زیارتی به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع) آمدیم. در ضمن حساب کردم دیدم چند شب دیگر، سالگرد تولد اولین فرزندم است. برای همین تصمیم گرفتم پس از زیارت، در هتل محل اقامتم یک جشن تولد برای فرزندم برگزار کنم.

پرچمی به رنگ سیاه

بعدازظهر روز بیست و دوم ماه ذی‌القعده، در حرم مطهر چشمم به پرچم گنبد مطهر امام رضا(ع) افتاد و دیدم که در حال تعویض پرچم به رنگ مشکی هستند.

از یکی از خدام حرم که پرسیدم متوجه شدم امشب، شب بیست و سوم ماه ذی‌القعده و به روایتی سالروز شهادت امام رضا(ع) است و به همین دلیل رنگ پرچم گنبد مطهر رضوی به رنگ سیاه درآمده است. البته آن خادم حرم به من گفت که قدر لحظات حضور در حرم را بدانم که در شب و روز بیست و سوم ماه ذی‌القعده در حرم امام هشتم(ع) هستم.

 از آن موقع تا به حال روز ۲۳ ماه ذی‌القعده و زیارت امام رضا(ع) را در این روز فراموش نمی‌کنم. در آن سال هزینه مراسم جشن تولد فرزندم را هم برای کمک به ایتام و نیازمندان تقدیم خانواده‌های کم‌برخوردار کردم.

۲۳ ذی‌القعده، روز وفای به عهد و پیمانم با امام رضا(ع) است

مرد میانسالی که دستار سبزرنگی بر سر دارد توجهم را جلب می‌کند. آرام آرام به سمت صحن انقلاب در حرکت است با او همکلام می‌شوم. پس از مطلع شدن از موضوع گفت‌وگو او را به گوشه صحن دعوت

می‌کنم.

آن گونه که سیدرسول برایم می‌گوید اهل اصفهان است و ۵۳ سال سن دارد. به گفته خودش سالی یک یا دو بار یا بیشتر به مشهد می‌آید البته از بیماری کرونا خیلی گله‌مند است که موجب شده حدود ۱۷ ماه نتواند به مشهد سفر کند.

سیدرسول ادامه می‌دهد: من همیشه در طول سال برای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان برنامه‌ریزی خاصی دارم تا در چنین شبی در مراسم شب قدر در حرم مطهر امام رضا(ع) باشم و اگر نتوانم یا مشکلی پیش آید حتماً بیست و سوم ذی‌القعده باید مشهد باشم.

وقتی دلیل این اصرار و جدیت را از او می‌پرسم در پاسخ می‌گوید: شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان شبی است که مطابق آموزه‌های دینی امور و سرنوشت یکساله زندگی انسان‌ها تقدیر می‌شود و من دوست دارم در جوار امام مهربانی‌ها همه ساله این امر مهم برایم اتفاق بیفتد برای همین از قبل از ماه مبارک رمضان برنامه‌ریزی می‌کنم تا در چنین شبی در مشهد

باشم.

عهد و پیمان با امام معصوم

سیدرسول ادامه می‌دهد: اما در مورد روز بیست و سوم ماه ذی‌القعده نیز دو نیت دارم؛ یکی اینکه روز زیارتی خاص امام رضا(ع) است که زیارت امام هشتم(ع) در این روز ثواب زیادی دارد و دیگر اینکه در چنین شبی بود که خداوند به برکت وجود مقدس حضرت رضا(ع) حاجتم را برآورده کرد و یک بار دیگر مانند تمام زندگی‌ام مدیون امام رئوف و مهربان شدم.

من نذر کردم اگر مشکلی نداشته باشم حتماً در بیست و سوم ذی‌القعده در مشهد برای ادای نذرم حضور یابم.

۲۳ ماه ذی‌القعده روز وفای به عهد و پیمانم با امام رضا(ع) است.

گزارشم به پایان می‌رسد نگاهی به گنبد مطهر رضوی می‌اندازم و در دل به یاد این جمله معروف می‌افتم که هر امامی را با پیروانش عهد و پیمانی است که زیارت آن امام معصوم از مصادیق این عهد و پیمان است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روز زیارتی امام رضا ع حال و هوای زائران روز ۲۳ ماه ذی القعده امام هشتم ع روز زیارتی زیارت امام امام رضا ع روز زیارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۰۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امام جعفرصادق علیه‌السلام، ششمین پیشوای شیعیان در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد، پدر ایشان امام باقر علیه‌السّلام و مادرش ام فروه است.

ایشان در سال ۱۱۴ هجری قمری پس از شهادت پدرش در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید و دوران امامتش با اواخر حکومت بنی‌امیه و اوایل حکومت بنی‌عباس مصادف بود.


جامعه اسلامی در زمان آن حضرت از نظر سیاسی _ اجتماعی با فراز و نشیب‌ها و تحولات مهمی روبرو بود و امام صادق (ع) از اوضاع آشفته دستگاه خلافت اموی استفاده و برنامه اصلاحی و نهضت فرهنگی خود را آغاز کرد و با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به‌وجود آورد و در رشته‌های مختلف علمی شاگردان بزرگی تربیت کرد.


سرانجام در سال ۱۴۸ هجری قمری، منصور دوانیقی به‌وسیله انگوری که آن را به زهرآلوده کرده بود، امام صادق (ع) را مسموم کرد و به شهادت رساند.

ایشان در سن ۶۵ سالگی به شهادت رسید و پیکر پاکش را در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام محمدباقر (ع) به خاک سپردند.

از امام سجاد (علیه‌السّلام) پرسـیدند: امـام بعد از شما کیست؟ فرمود: محمد‌باقر که علم را می‌شکافد. پرسیدند‌: امام بعد از او چه کسی خواهد بود؟ پاسـخ داد: جعفر که نام او نزد اهل آسمان‌ها «صادق» است! حاضران با شگفتی پرسیدند: شما همه راسـتگو و صادق هستید؛ چرا او را «بـخصوص» بـه‌این نام می‌خوانید؟
امام سجاد (علیه‌السّلام) به سخنی از رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) اشاره کرد و فرمود: «پدرم از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) نقل کرد که: وقتی فرزندم جعفر بن محمد بن علی بن حسین متولد شد، او را صادق بنامید؛ زیرا فرزند پنجم از او جعفر نـام خواهد داشت و ادعای امامت خواهد کرد؛ به دروغ و از روی افترا به خدا، او نزد خدا جعفر کذاب افترا زننده برخداست.»


امام صادق (علیه‌السّلام) مدت ۱۲ تا ۱۵ سال بنا بر اختلاف با امام سجاد (علیه‌السّلام) و بعد از شهادت جد بزرگوارش مدت ۱۹ سال با امام باقر (علیه‌السّلام) زنـدگی کـرد و توانست به مقدار لازم از خرمن دانش این دو بزرگوار، خوشه‌چینی نماید. مدت امامت ایشان ۳۴ سال به طول انجامید؛ که ۱۸ سال در دوره اموی و ۱۶ سال در دوره عباسی بوده است.

امام صادق (علیه‌السّلام) از نظر رخسار شبیه پدرش امام باقر (علیه‌السّلام) بود؛ البته کمی لاغر‌اندام و بلند‌قـامت. مـردی بود میانه‌بالا، افروخته‌روی و پیچیده‌موی بود، صورتش همیشه مانند خـورشید مـی‌درخشید و موهایش سیاه بود و محاسن معمولی داشت. دندان‌هایش سـفید و بـین دو دنـدان‌پیشین او فاصله بود. بسیار لبخند می‌زد و با شـنیدن نـام پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) رخسارش زرد و سبز می‌شد.


چنان سیمای با ابهتی داشت که وقتی مناظره‌کنندگان بـا او رو‌بـه‌رو می‌شدند، زبانشان بند می‌آمد.

القـاب حـضرت‌: صابر، فـاضل، طـاهر، صادق و کنیه‌اش ابوعبدالله بود؛ و نقش نگینش الله ولی و عـصمتی من خلقه بود.

آشنایی با شخصیت امام صادق (ع)

امام صادق (علیه‌السّلام) دارای شخصیتی ممتاز و بی‌نظیر بود و مورد مدح و ستایش صاحب‌نظران قرار گرفته است. مالک بن انس (از پیشوایان چهارگانه اهل‌سنت) می‌گوید: هرگز چشمی مانند جعفر بن محمد را ندیده و گوشی نظیر او را نشنیده و هرگز بر قلب انسانی برتر از جعفر بن محمد، از نظر دانش و عبادت و پرهیزگاری، خطور نکرده است.


در دوران قبل از امامت، حضرت شاهد فعالیت‌های پدر خویش در نشر معارف دینی و تربیت شاگردان وفادار و با بصیرت بود. امام باقر (علیه‌السّلام) در مناسبت‌های مختلف به امامت و ولایت فرزندش جعفر صادق (علیه‌السّلام) تصریح فرموده و شیعیان را پس از خودش به پیروی از او فرا می‌خواند؛ لذا احادیث زیادی مبنی بر نص امامت حضرت صادق (علیه‌السّلام) نقل شده است.

دیگر خبرها

  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان برگزار می‌شود
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • برگزاری همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان
  • جزئیات برگزاری دور دوم اردوی زیارت‌اولی‌ها ویژه دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار
  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر
  • برگزاری اولین رویداد میزهای تخصصی سند ملی زیارت در مشهد
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • مشهد الرضا سوگوار و عزادار سالروز شهادت صادق آل عبا (ع)